Inhoud
The London Eye is een reuzenrad. Het rad is135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules. De capsules zijn gemaakt van staal en glas. De capsules zijn verbonden aan een groot wiel dat met spaken vast zit aan de as. Er zitten LED lichtjes in de spaken, voor verlichting bij nacht. Dit alles is echter wel de originele bouw van The London Eye. Aangezien hij er ook nog niet extreem lang is(2000), is er sindsdien niks meer veranderd. Doordat The London Eye zo groot is en voornamelijk van staal is gemaakt geeft het een enorme en massieve indruk. Dit is dan ook zeker een punt die je niet kan missen, wat zeer bijzonder is in zo’n grote stad.

The London Eye dient als reuzenrad en uitzichtpunt over de stad. Dit doeleinde van The London is zeker gelukt, in feite is het natuurlijk een “gewoon” reuzenrad maar het uitzicht wat het van de stad geeft is onbeschrijfelijk. De architecten zijn David Marks, Julia Barfield, Malcom Cook, Mark Sparrowhawk, Steven Chilton en Nic Bailey. The London Eye is geopend door Engelse minister-president Tony Blair op 31 december 1999, maar voor het publiek ging het, wegens technische problemen, pas in maart 2000 open. The London Eye is gebouwd in opdracht van Btitisch Aitways ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000 en wordt daarom ook wel het Millennium Wheel genoemd.

Het rad staat in Londen op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover het Place of Westminster.( adres: Riverside Bldg, County Hall, Westminster Bridge Rd, London SE1 7PB, Verenigd Koninkrijk). Deze plek is naar mijn mening zeer geschikt voor het rad, dat het aan de Theems staat laat het noch beter uit komen doordat er niet direct naast enorme andere gebouwen zich bevind. De levensloop van The London Eye is nog niet zeer lang, ik zal kort weergeven wat zich in deze periode heeft afgespeeld. De bouw aan het rad is in 1998 gestart, op 31 december 1999 werd het geopend. Maar pas in maart 2000 was het rad toegankelijk voor publiek om er gebruik van te maken, dit kwam door technische problemen. The Londen Eye maakt per jaar ongeveer 6000 rondes dus heeft er ondertussen 78.000 rondes op zitten. Verder was het hoogtepunt voor The London Eye een bekroning in 2000 met de Nationale Staalprijs. The London Eye is niet alleen onder de bewoners van London erg populair maar ook onder andere nationaliteiten. Rondom The London Eye was dit zeker te merken. Verder is de reden voor de bouw van The London Eye ook erg waardevol. Daarom bevat The London Eye naar mijn mening veel emotionele waarde. Daarnaast bevat The London Eye natuurlijk ook geldwaarde. Dit zit in de materialen en de bouw, maar The London Eye levert ook geld op door het groot aantal die graag in dit rad een rondje willen maken.

The London Eye bevat na mijn tripje naar London ook voor mij emotionele waarde. Ik heb bijvoorbeeld vol bewondering naar dit onwijs grote rad gekeken. De indruk dat dit op mij gemaakt heeft is onbeschrijfelijk. Bij avond is dit helemaal geweldig, zo’n enorm reuzenrad verlicht met veel lichtjes dit was ongelofelijk. Verder heb ik ook genoten van het uitzicht tijdens het rondje in The London Eye en erg veel lol gehad. Dit alles heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt. Dit is mijn ervaringen van The London Eye, ik denk dat iedereen die bij The London Eye is geweest een onvergetelijke ervaring heeft. En dit mooie reuzenrad is ook een aanvulling voor de stad. Daarom mag naar mijn mening nooit uit London worden weggehaald, zodat nog vele hiervan kunnen gaan genieten!

Maak jouw eigen website met JouwWeb